Klubbtävling

Klubbtävlingen
Klubbtävlingen är en tävling för alla medlemmar med eller utan egen häst. Tävlingen är öppen för alla åldrar och för både häst och ponny. Tävlingen vänder sig främst till ryttare med ingen eller lite tävlingserfarenhet och är primärt tänkt att vara en introduktion till vidare tävlande.
Klubbtävlingar anordnas som hopptävlingar och dressyrtävlingar.

• Startavgiften är 100 kr.
  • Ridskolehästhyra junior 115 kr.
  • Ridskolehästhyra senior 170 kr.
 Avgiften betalas i sekretariatet på tävlingsdagen. Vi tar kort och ser helst att man betalar med kort.

Ryttare på ridskolan ponny/häst

• Man mockar åt hästen.
  • Man lämnar utrustningen i korrekt skick (Utrustningen skall vara rengjord och återställd med rätt vojlock osv..)
Ryttare med egen häst skall:
  • Uppvisa giltigt vaccinationsintyg innan hästen lastas ur
Regler
Läs gärna igenom vårt tävlingkompendium. Där står det mesta man behöver veta om klubbtävlingarna.
Här visas också reglerna för seriehoppningen.
Regler enligt Tävlingsreglementet (TR) tillämpas.
Följande förväntas av samtliga ryttare
  • Genomgången tävlingskurs eller grönt kort.
  • Om du är under 15 år måste du ha med dig en medhjälpare under tävlingen. Medhjälparen ska vara minst 15 år.
  • Ekipaget skall vara välvårdat men tävlingsdräkt är ej ett krav.
  • Ryttaren skall hjälpa till vid tävling Tävlingsledningen kommer att tilldela en uppgift till ryttaren.
  • Samtliga tävlande hjälpas åt att bygga tävlingsbanan innan tävlingen.
  • Om ryttaren själv inte har möjlighet att hjälpa till så går det bra att ge uppgiften till någon annan. Tävlingsledningen måste då informeras.
  • Framridning får endast ske på anvisad bana.