Ridskolecupen

Ridskolecupen är en lagtävling mellan skånska ridskolor för ridskoleryttare i åldern 13-20 år. Cupen består av deltävlingar och final. I deltävlingarna tävlar 3-4 ridskolor mot varandra, med en deltävling på varje ridskola och på respektive ridskolas hästar. Finalen hålls på riksanläggningen Flyinge och 2018 går finalen 18 november. I finalen rider ryttarna på ridskolans egna hästar.

I varje lag rider fyra ryttare, två ryttare rider dressyr och två ryttare rider hoppning. Samma ryttare behöver inte rida i alla omgångar. I finalen är det samma upplägg, fyra ryttare, två rider dressyr och två rider hoppning, men ett teoriprov tillkommer också.

Det är ridinstruktörerna som tar ut ryttarna till Ridskolecupen och deras val baseras på ryttarnas visade intresse, vilja att utvecklas, engagemang, horsemanship och kamratskap. 2018 satsar vi lite extra på Ridskolecupen och inleder med en miniclinic för deltagarna 6 maj.

Uttagna ryttare 2018
Agnes Ahlfors
Amanda Rosslin
Clara Koch
Elin Bennsten
Hilma Nööjd Eklund
Li Schapiro
My Morén
Thea Eklöf

Maya Petersson
Elsa Bäärnhielm
Lagledare Sohia Nyman

Omgång 1
Lomma RK
Första omgången av Ridskolecupen gick 10 juni på Lomma Ridklubb. Lomma Ridklubbs lag slutade på delad andra plats, 0.5 poäng från segern.

Omgång 2
Landskrona RK
Andra omgången av ridskolecupen gick 16 september hos Landskrona Ridklubb. Lomma Ridklubbs lag tog hem segern, och dessutom en individuell seger och en individuell andraplats.

Omgång 3
Ödåkra RS
Tredje omgången av ridskolecupen gick 14 oktober hos Ödåkra RF, tyvärr räckte inte de fina ritterna till seger för laget, men en individuell andra plats i dressyren.

Final
Flyinge kungsgård
I finalen av ridskolecupen tog Lomma Ridklubb en fin 3e plats. Finalen bestod av dressyr, hoppning och teori. Lomma lyckades vinna teoridelen. Stort grattis till laget!