Insamling, kampen mot Cancer

VI BEHÖVER DIN HJÄLP!

Ca 60 000 svenskar diagnostiseras med cancer varje år. Cancer är samlingsnamnet på cirka 200 olika sjukdomar. De vanligaste cancerformerna i Sverige är: prostatacancer, bröstcancer, tjock- och ändtarmscancer, hudcancer och lungcancer. Även unga kan få cancer. Barn, tonåringar och unga vuxna kan få cancer.

Ung Cancer är en religiöst och partipolitiskt obunden organisation som arbetar för att förbättra levnadsvillkoren för unga vuxna cancerdrabbade. Med det menar vi unga vuxna mellan 16 och 30 år som har eller har haft cancer eller är närstående till någon som har eller har haft cancer. Det är Ung Cancer som står bakom de kända pärlarmbanden med texten “Fuck Cancer”.

Du kan läsa mer om organisationen Ung Cancer på deras hemsida: www.ungcancer.se och mer om cancer på Cancerfondens hemsida www.cancerfonden.se

TACK FÖR DIN HJÄLP.
Ungdomssektionens Styrelse, Lomma Ridklubb

Cancer är en sjukdom som förstör och tar liv, utsätter familjer och vänner för omåttligt svåra prövningar och sorg. Att få en cancerdiagnos är mångas största mardröm, och tyvärr mångas vardag. Ca 165 personer får diagnosen cancer varje dag i Sverige.

Vi i ungdomssektionens styrelse vill hjälpa till. Vi vill köpa ett fint hinder till vår ridklubb. Hindret kostar 22 000 och med transport sammanlagt 28 625 kr, 10 000  går oavkortat till ung cancer, resterande 12 000 går till produktionskostnader. Se längre ner på sidan för mer infromation om hindret.

Det finns flera sätt att hjälpa oss i vår insamling!
För över pengar till vårt hinderkonto Konto:
944 683 653-9 med Clearing nummer 8214-9,
swisha till 0703-004970 skriv “Hinder, ung cancer” i meddelandet, eller lägg pengar i vår låda i cafeterian!

VARJE KRONA RÄKNAS!

Summa att samla ihop: 28 625 kr

Vi planerar att samla ihop pengar till vårt hinder genom att bidra med all vinst från försäljningen i cafeterian, sälja kakor samt underkläder och ha en insamling.

Vårt mål är att samla ihop pengar till detta fina hindret så vi kan köpa det och ha det hos oss till Pay and Jump:en första Maj 2016.

Varje månad kommer barometeren att uppdateras med hur vi ligger till.

Hinder: 23 750
Logga: 1875
Frakt: 2000-3000
(belopp i kronor)

Under ser ni en lista på hur mycket vi planerar att tjäna ihop under de kommande månaderna!

Månads mål i sek:
Oktober:    1500
November: 5500
December: 8500
Januari:      2000
Februari:    4000
Mars:         5000
April:          2125

Om hindret

Det var när Hans Lindeblads son gick bort i en ovanlig hjärntumör som viljan att hjälpa föddes. När det nu är dags för årets hästfest Falsterbo Horse Show finns Hans på plats tillsammans med CSRK:s ungdomssektion för att sälja Fuck Cancer-hopphinder till förmån för Ung Cancer.

– Fram till för sex år sedan hade jag ingen i min närhet som hade drabbats av cancer och jag levde i tron att ”det drabbar inte mig”. Nu har jag förlorat min närmaste vän och min son i cancer, berättar Hans.

Även om varken Hans vän eller son var medlemmar i Ung Cancer, eller tillhörde gruppen unga vuxna, fastnade Hans och hans familj för mottot Fuck Cancer och organisationens starka engagemang. Deras son Jesper bar även alltid sin Fuck Cancer-mössa och sitt Fuck Cancer-armband med stolthet. Därför kändes det som ett självklart och naturligt steg för dem att efter hans bortgång engagera sig i Ung Cancer.

Text och bild under rubriken "om hindret" taget från Ung Cancers hemsida

– Hindret är en frukt av vår dotters engagemang i ridningen. Hennes ridförening, CSRK, gav oss väldigt fint stöd vid Jespers bortgång. När de bestämde sig för att göra ett hinder till förmån för Ung Cancer tyckte jag det var en briljant idé och spånade på att göra ett upprop i Hästsverige, säger Hans.

Hindret är tillverkat av svenska Gullmyra Hinder, har sju bommar och kostar 22 000 kronor (exkl frakt). För varje hinder som köps går 10 000 kronor oavkortat till Ung Cancer, resterande 12 000 kronor går till produktionskostnader. Om man vill kan man även få en klubb- eller sponsorlogga på hindret till en kostnad av 1875 kronor.