Anläggningskort

Som medlem kan du nyttja både ridhus och utomhusbana om du löser ett anläggningskort samt deltar i tre arbetsdagar per år i föreningen. Arbetet innebär att du deltar en hel arbetsdag på våren då vi fixar på vår anläggning samt två hela arbetsdagar som funktionär på våra tävlingar.

Anläggningskortet gäller per kalenderår och kostar 1900 kr.

Anläggningskortet tecknas per HÄST. Medryttare måste vara medlem i Lomma Ridklubb.

Intresserad

Skicka din intresseanmälan till solveig@lommaridklubb.se. Vi återkommer med avtalsvillkor samt faktura på anläggningsavgiften och medlemsskapet. När du läst genom avtalsvilllkoren godkänner du dessa genom att betala din faktura till Lomma Ridklubbs.

När du anmäler ditt intresse så anger du:

• Hästens namn
  • Ryttare namn med födelsedata  och telefonnummer.
  • Förälderns/målsmans namn och telefonnummer om ryttaren är under 18 år.

Hoppträning
På vardagar är det tillåtet med enstaka enkelhinder de tilllfällen man är ensam i Lilla Ridhuset.
På utomhusbanan brukar vi ha några hinder stående året om.
För ryttare som inte fyllt arton år skall en vuxen finnas med vid hoppträning, något som vi även rekommendera för vuxenryttare.
Allt hindermaterial skall läggas tillbaka på ett sätt som du själv skulle vilja finna det!

Ridning på stranden
Enligt Lomma Kommun får hästar och hundar får inte vistas på badplatsen Lomma strand med tillhörande bryggor och sandbankar under tiden 1 maj till 31 augusti. Övrig tid är ridning på stranden och i vattnet tillåtet.

Övrigt

• Ridhuset tänds och släcks automatiskt, extra belysning går att ordna kontakta kontoret.
  • Det är rökförbud överallt på Lomma Ridklubbs anläggning!
  • Det är inte tillåtet att släppa lös hästen i ridhuset.
  • Tid för löshoppning måste förbokas.
  • Longering är ej tillåtet då det finns andra ryttare med häst i ridhuset.
  • Pratar vi med varandra och visar hänsyn blir det roligare att rida!

Anläggningskortet omfattar
När du löser ett anläggningskort gäller detta för utomhusbanorna, lilla ridhuset hela veckan. Även vårt stora ridhus är öppet för ekipage med anläggningskort enligt schema, när där inte pågår aktiviteter.

• Lilla Ridhuset 20x40 m
  • Utomhusbana med sjösand 60x65 m
  • Utomhusbana med sjösand 35x60 m
  • Stora ridhuset 23x65 m när det inte pågår ridskoleaktiviteter.

Ridhusnyckel
Lilla ridhuset låser du med nyckel som du mot en depositionsavgift löser ut hos Lotta Jansson

Hyra
Vill du hyra Lilla Ridhuset eller utomhusbanan för att ha träning privat/grupp eller något annat specialarrangemang, kontakta kontoret i god tid på  kontoret@lommaridklubb.se.

Ridhustider
Se banbokningar.
Lomma Ridklubb förbehåller sig rätten att ändra eller utöka angivna tider.

Träning för ryttare på egen häst
Det är inte tillåtet att bedriva någon "organiserad träning" på anläggningen. Som organiserad träning räknas all form av träning där tränaren erhåller ersättning för sitt uppdrag.
De här tillfällen måste bokas minst en vecka före genom kontoret@lommaridklubb.se.

Skötsel av ridbanor
Personalen på Ridskolan sköter underhållet av våra ridbanor, men även övriga medlemmar är välkomna att hjälpa till. Lilla Ridhuset körs en dag i veckan. Utomhusbanan körs inte enligt något regelbundet schema. I samband med våra tävlingar prepareras banan extra noga. Under vintertid och semestermånaderna, mitten av juni till mitten av augusti, ligger detta arbete nere, såvida inte någon
medlem tar något eget initiativ vilket vi tacksamt tar emot.
Bevattningen används inte i lilla ridhuset då den inte varit pålitlig de senast åren. Under vinterhalvåret är allt vatten avstängt i hela byggnaden pga kyla och risken för vattenskador.
Ryttaren skall alltid plocka upp gödsel efter avslutad ridning och lägga i utsatt tunna.